Wordt het dorpsplein van Oudegem volgebouwd?

20 Mei 2011

Momenteel liggen plannen voor om op het kerkplein van Oudegem sociale woningen te bouwen. Groen! Dendermonde maakt zich hierover zorgen en vreest dat het minder geslaagde voorbeeld van het dorpsplein van Schoonaarde herhaald zal worden.  Sociale woningbouw is belangrijk en noodzakelijk. Kleinschalige woonprojecten voor onze bejaarden, voldoende  huisvesting voor onze mindervaliden en kangoeroewoningen zijn enkele van de stokpaardjes van Groen!, maar er zijn betere locaties te vinden voor een nieuwbouwproject dan het midden van een dorpsplein. Voldoende en goed bereikbare parkeergelegenheid is belangrijk voor een dorp als Oudegem, maar een dorpsplein heeft ook een fundamentele rol als open ruimte en ontmoetingsplaats. Hoewel het dorpsplein van Oudegem in zijn huidige staat bezwaarlijk kan meedingen voor de titel van 'Mooiste plein van België' is er in de

toekomst wel een functionele en aangename ruimte van te maken. Met een aanzienlijk deel van het plein volgebouwd is deze kans definitief verkeken. Als "steenwegdorp" moet Oudegem alle troeven die het nog heeft koesteren. Groen! Dendermonde staat achter de ontwikkeling van een mooi en aangenaam dorpsplein als open ruimte en ontmoetingsplaats.

In tegenstelling tot een gelijkaardig project in Schoonaarde: daar zijn, zoals bekend, heel wat bewoners niet over te spreken over het resultaat. Waarom niet opteren voor een dorpsplein zoals in Grembergen? Een echt dorpsplein is belangrijk. Groen! Dendermonde zal samen met u deze plannen dan ook nauwgezet opvolgen.