Stop de waterverspilling bij bouwwerven.

De afgelopen weken waren droog en warm. Terwijl bladeren geel worden van de droogte, takken gaan hangen, mensen zuinig proberen te zijn met drinkwater, vloeien bij bouwwerken nog steeds duizenden liters grondwater naar de riolering.
Op de gemeenteraad van juni stelde Iris Uyttersprot een aantal alternatieven voor. Die zullen wel bekeken worden, maar pas wanneer het hemelwaterplan wordt opgeleverd. Daar hoeven we echter niet op te wachten. Het kan ook nu al anders.
Vind jij ook dat we niet moeten afwachten? Dat we alternatieven moeten bekijken en invoeren? Teken dan onze petitie en help ons om onze schepen te enthousiasmeren om NU te handelen. 

  • Schenk het water aan de buurt. Grondwater vloeit best gewoon terug in de grond. En liefst zelfs zo dicht mogelijk. Vang het water op en voorzie een afhaalpunt voor buurtbewoners. Breng hen op de hoogte van die mogelijkheid. De stad kan ook waterslangen voorzien om het transport te vergemakkelijken.

  • Vul de regenwaterputten. Bij droogte zijn ook vele regenwaterputten leeg. Waarom de regenwaterputten in de buurt dan niet vullen met het opgepompt grondwater?

  • Gebruik het water voor andere doeleinden. Ook de natuur, de landbouw kreunt onder de droogte. Waarom het grondwater niet gebruiken om planten, struiken, gewassen te sproeien? Waarom ook niet onderzoeken of het als bluswater gebruikt kan worden door de brandweer?

Lees hier de volledige tussenkomst over de droogte.

BTW: Je hoeft niet je volledige adres in te vullen maar wel graag je postcode zodat we een lijst kunnen indienen met mensen van dendermonde en de schepen extra kunnen overtuigen.

7 signed so far. Help us get to 100!

Will you sign?

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.
3 people have signed the petition

Recent responses